طبخات

[طبخات][grids]

افضل الطرق المميزة لصناعه الممبار ... اعرفى الريقة خطوة بخطوة من هنا

الممبار ولا اسهل خطوه بخطوه 
..................................................



الممبار من الاكلات الذيذه جدا وفي الوقت الحالي جميعنا يشتري الممبار متنضف ولو مشترتهوش متنضف وقبل متكحتي انقعيه في سڤن اب ايوه سڤن اب لمده ساعه وبعد ذالك نضعه علي القطاعه ونبداء بالكحت بظهر السكين بحرص حتي لا يتهتك وبعد الكحت ينقع في خل وليمون وملح خشن ونتركه لمده نصف ساعه وبعد النصف ساعه يقلب علي ظهره مره اخري ويكحت ثاني وبعد ذلك ينقع في ملخ خشن وخل وليمون ويترك نصف ساعه اخري  .

نصفي المببار في مصفي حتي ينزل جميع المياه الذائده منه. 
وبكده الممبار يكون جاهز علي الحشو  . 
الطريقه : 
1 _  كيلو ممبار . 
2 _  5 اكواب ارز مصري  .
3 _ حزمه شبت كبيره  .
4 _ حزمه كسبره  .
5 _ نص حزمه بقدونس .
6 _ 4 بصلات كبار  .
7 _ 3 فصوص ثوم  .
8 _ 4 حبات طماطم  كبار  .
9 _ 3 حبات فلفل  رومي متوسطين .
10 _ فلفل حار حسب الرغبه .

  نبداء في تقطيع جميع المكونات مكعبات صغيره جدا  ونضيف الي جميع المكونات معلقتين صلصه وملح حسب الرغبه وفلفل اسود رشه  وثلاثه معالق زيت ذره اي نوع موجود في المنزل ونضع مقدار معلقتين كسبره ناشفه ورشه كمون صغيره .
وهنبدا ء في التقليب وكله هيكون ني في ني  ونضيف الخمسه اكواب الارز المصافي بعد غسله .

ونبداء في حشو الممبار بحرص ولو في قمع حتي يسهل الحشو يكون افضل .
وفي ذلك الوقت نكون مخضرين ايناء علي النار مغلي  ونضع به ثلاث فصوص حبهال وورق  لورا  واربع حبات قرنفل صحيح ورشه ملح ورشه فلفل وكزبره. 
اول ما تبداء المياه بالغليان نضع الممبار واحده تلو الاخره .
لا نبداء بالتقليب الا بعد نصف ساعه من وضعه في المياه  .
واول ما نلاحظ خروج الرز من الممبار نبداء في الاستعداد في نشله من المياه بحرص شديد ووضعه علي مصفاه  حتي نزول اي سائل ذياده من الممبار  .
وبعد ذلك لكي حريه الاختيار عزيزتي اما ان يحمر  الممبار في طاسه من الزيت  المغلي وعند وصوله  للون الذهبي نلتقطه من الزيت بحرص شديد علي منديل المطبخ ويزين بالبقدونس... ... 
او يرش بالزيت ببخاخ الزيت ويوضع في صنيه في الفرن علي درجه 180 مئويه بعد تسخينه علي درجه 200 مئويه.
الف هنا وشفا.......

No comments: